Anjin tiramisu

Published on 26 August 2022 at 13:57
Rating: 5 stars
3 votes
Anjin tiramisu - recept Kulinastično

Domači tiramisu narejen z ljubeznijo.

Zahtevnost: 2 / Čas trajanja: 60 minut


Za pripravo tiramisuja potrebujemo

Savoiardi piškoti 250 g

Instant kava ali divka (kavni nadomestek - primerno za otroke)

Sladka smetana 250 ml

Mascarpone sir 250 ml

Jajci 2 kos

Sladkor v prahu 3 žlice

Kakav v prahu

 

Količine v receptu so navedene za eno posodo. Pri tej pripravi je bila uporabljena 2,5 kratna količina, ker tiramisuja nikoli ni preveč :)


Najprej pripravimo močno instant kavo in jo pustimo, da se ohladi, ali ustrezno količino instant kave prelijemo z malo vroče vode in nato dodamo hladno vodo (gre hitreje ;) )

Anjin tiramisu - recept Kulinastično

Stepanje 1. del

Za pripravo mase za tiramisu najprej ločimo jajca na beljake in rumenjake. Rumenjake si shranimo za kasneje, beljake pa stepemo v sneg. Za boljšo kompaktnost snega med stepanjem dodamo malo sladkorja v prahu.

Anjin tiramisu - receptAnjin tiramisu - recept Kulinastično
Anjin tiramisu - receptAnjin tiramisu - recept Kulinastično
Anjin tiramisu - receptAnjin tiramisu - recept Kulinastično

Stepanje 2. del

Stepemo še sladko smetano.

Anjin tiramisu - receptAnjin tiramisu - recept Kulinastično
Anjin tiramisu - receptAnjin tiramisu - recept Kulinastično

Stepanje 3. del

Rumenjake in sladkor v prahu penasto vmešamo.

Anjin tiramisu - receptAnjin tiramisu - recept Kulinastično
Anjin tiramisu - receptAnjin tiramisu - recept Kulinastično

Mešanici postopoma dodajamo mascarpone in mešamo, da dobimo enakomerno maso.

Anjin tiramisu - receptAnjin tiramisu - recept Kulinastično
Anjin tiramisu - receptAnjin tiramisu - recept Kulinastično

Združevanje vseh stepenih mas

Masi iz rumenjakov in mascarponeja najprej dodamo stepeno smetano in nato še stepene beljake. Umešavamo na rahlo in dodajamo postopoma, da dobimo puhasto kremno mešanico.

Anjin tiramisu - receptAnjin tiramisu - recept Kulinastično
Anjin tiramisu - receptAnjin tiramisu - recept Kulinastično
Anjin tiramisu - receptAnjin tiramisu - recept Kulinastično

Sestavljanje tiramisuja in postrežba

Za sestavo si pripravimo Savoiardi piškote, kavo in kremno mešanico. Vsak piškot namočimo za 5 sekund v kavo in ga položimo v posodo. Sestavimo eno plast piškotov, nanje na debelo premažemo kremno mešanico. Ponovimo plast piškotov in plast kremne mešanice.

Anjin tiramisu - receptAnjin tiramisu - recept Kulinastično
Anjin tiramisu - receptAnjin tiramisu - recept Kulinastično
Anjin tiramisu - receptAnjin tiramisu - recept Kulinastično
Anjin tiramisu - receptAnjin tiramisu - recept Kulinastično
Anjin tiramisu - recept Kulinastično
Anjin tiramisu - receptAnjin tiramisu - recept Kulinastično
Anjin tiramisu - receptAnjin tiramisu - recept Kulinastično

Posodo prekrijemo s folijo in shranimo v hladilniku vsaj 3 ure ali pa pustimo čez noč.

Anjin tiramisu - receptAnjin tiramisu - recept Kulinastično

Naslednji dan oz. po vsaj treh urah v hladilniku tiramisu vzamemo iz hladilnika, ga obilno posujemo s kakavom v prahu in postrežemo.

Anjin tiramisu - receptAnjin tiramisu - recept Kulinastično
Anjin tiramisu - receptAnjin tiramisu - recept Kulinastično

Monoporcijska opcija

Tiramisu lahko pripravimo in postrežemo tudi kot mono porcijo. Postopek priprave je enak, le da sestavine zlagamo v manjše kozarce.

Pa dober tek.

Anjin tiramisu - receptAnjin tiramisu - recept Kulinastično
Anjin tiramisu - receptAnjin tiramisu - recept Kulinastično
Anjin tiramisu - receptAnjin tiramisu - recept Kulinastično
Anjin tiramisu - receptAnjin tiramisu - recept Kulinastično

Add comment

Comments

Alenka
2 years ago

Dve besedi za Anjin tiramisu: nebeško dober :). In strinjam se z začetnim stavkom "... tiramisuja nikoli ni preveč :)".