Hrustljav in sočen piščanec pečen na soli. Super recept za lenobne dni. Brez obračanja in zalivanja med peko.
Zahtevnost: 1 / Čas trajanja: 70 minut
Za pripravo potrebujemo
Piščanec 1500 g
Groba sol 1000 g
Maslo 20 g
Rdeča paprika v prahu 10 g (lahko tudi dimljena)
Sol 4 ščepci
Piščanca temeljito nasolimo.
V ponvi raztopimo maslo in dodamo rdečo papriko v prahu ter zmešamo (dodamo lahko tudi druge začimbe).
Piščanca v celoti premažemo z mešanico masla in paprike.
Na pekač položimo peki papir in nanj posujemo grobo sol, da naredimo posteljico.
Piščanca s prsmi navzdol položimo na posteljico iz soli.
Peka in postrežba
Pečico predhodno ogrejemo na 200 stopinj celzija. Ko pečica doseže željeno temeperature nastavimo pečenje z ventilacijo in pišanca na pekaču vstavimo v srednji del pečice. Pečemo 60 minut.
Po 60 minutah piščanca odstranimo iz pečice in ga pustimo počivati 5 minut, da se malo ohladi. Razrežemo na primerne kose in postrežemo svežega in toplega.
Pa dober tek.
Add comment
Comments