Preprost recept za pripravo tradicionalnega turškega kebaba s pečenim krompirjem, svežim paradižnikom in jugurtovo omako.
Zahtevnost: 2 / Čas trajanja: 60 minut
Za pripravo potrebujemo
Svinjski zrezki 300 g - mesarija Avbelj
Hamburška slanina 150 g
Krompir 750 g
Jogurt 250 g
Solata Kristalka 4 listi oz. 130 g
Paradižnik 4 kos
Kumara 1 kos
Paradižnik 2 kos
Čebula 1 kos
Česen 2 stroka
Začimbna mešanica za meso - Nahrin
Sol
Poper
Mleta rdeča paprika
Olivno olje
Krompir olupimo, ga narežemo na kolobarje, začinimo s soljo, mleto rdečo papriko in olivnim oljem ter temeljito premešamo.
Na dva pekača damo peki papir in naložimo krompir.
Lesena nabodala za ražnjiče namočimo pod vodo, da se nam med peko ne zažgejo.
Olupimo čebulo, jo razrežemo na četrtine in ločimo plasti.
Zrezke prekrijemo s folijo ali jih damo v plastično vrečko in jih potolčemo, da dobimo tanke rezine. Tokrat sem uporabil sveže kakovostno svinjsko meso mesarije Avbelj.
Zrezke narežemo na 2 cm široke trakove in jih začinimo z mešanico začimb. Za začinjenje mesa sem uporabil kakovostno začimbno mešanico za meso podjetja Nahrin.
Mesu dodamo olivno olje in temeljito premešamo.
Hamburško slanino narežemo na 2 cm široke trakove.
Na lesena nabodala napikamo meso, slanino in čebulo.
Na malo globji pekač položimo peki papir in naložimo nabodala.
Pečico segrejemo na 220 stopinj celzija. V pečico, v spodnji in sredinski del, naložimo krompir, v zgornji del pa naložimo nabodala. Pečico nastavimo na ventilacijo z zgornjim pečenjem in pečemo 15 minut. Nabodala po 15 minutah obrnemo in jih pečemo še 10 minut, da se popečejo še na drugi strani.
Med peko pripravimo jogurtovo kebab omako. V skodelico damo jogurt, stisnemo 2 stroka česna, začinimo s soljo in poprom, dodamo še 1 žlico olja ter premešamo.
Na krožnik naložimo list solate, na kolobarje narezan paradižnik in rahlo posolimo ter dodamo še posodico z omako.
Iz pečice vzamemo nabodala. Pečeno meso obrežemo, odstranimo leseno nabodalo, dodamo na krožnik in rahlo pokapljamo z omako.
Iz pečice vzamemo še pečen krompir, ga dodamo na krožnik in postrežemo toplo.
Pa dober tek.
Add comment
Comments