Goveji ribeye zrezek pečen v ponvi s prilogo iz krompirja in čebule z rožmarinom.
Zahtevnost: 2 / Čas trajanja: 40 minut
Za pripravo potrebujemo
Goveji zrezek ribeye - mesarija Avbelj
Sladek krompir
Krompir
Čebula
Česen
Maslo
Začimbna mešanica za meso - Nahrin
Rožmarin
Groba sol
Sol
Poper
Meso predhodno vzamemo iz hladilnika in ga pustimo 60 minut na sobni temperaturi. Tokrat sem uporabil vrhunsko sveže goveje meso mesarstva Avbelj - www.okusiavbelj.si. Krompir in čebulo olupimo ter narežemo na večje kose. Začinimo s soljo, dodamo olivno olje in osmukan rožmarin. Prižgemo pečico in jo segrejemo na 200 stopinj celzija.
Vse skupaj temeljito premešamo in naložimo v pekač. Vstavimo v predhodno segreto pečico in pečemo 35 minut na ventilacijskem načinu v sredini pečice.
Meso temeljito osušimo s papirnato brisačko in ga na obeh straneh začinimo s poprom in začimbno mešanico. Tokrat sem uporabil kakovostno začimbno mešanico za meso podjetja Nahrin.
Na ogenj pristavimo ponev in jo močno segrejemo. Meso pečemo na maksimalni temperaturi. Ko se ponev segreje, dodamo olje in naložimo meso, ki ga pečemo 2 minuti. Nato meso obrnemo in nanj naložimo košček masla. V ponev dodamo še vejico rožmarina in delno strt česen.
Meso pečemo še 2-3 minuti in ga sproti prelivamo z maslom.
Pečeno meso odstavimo in ga pustimo počivati 8-10 minut.
Med tem časom iz pečice vzamemo pečen krompir.
Meso razrežemo na enakomerne kose, ga naložimo na servirni krožnik in ga posujemo z grobo soljo. Postrežemo toplo s pečenim krompirjem.
Pa dober tek.
Add comment
Comments