Mesni ragu s panceto

Published on 16 January 2023 at 10:38
Rating: 5 stars
2 votes
Mesni ragu s panceto - recept Kulinastično

Preprost recept za pripravo mesnega raguja s panceto.

Zahtevnost: 2 / Čas trajanja: priprava 20 minut, kuhanje 240 minut 


Za pripravo potrebujemo

Mleto mešano meso 1000 g (50% govedina, 50% svinjina) - mesarija Avbelj

Panceta 150 g

Korenje 1 kos (za še bolj polni okus lahko dodamo več korenja, max 3 kos na 1 kg mesa)

Steblo zelene 1 kos (za še bolj polni okus lahko dodamo več zelene, max 3 kos na 1 kg mesa)

Paradižnikova pasata 1000 ml

Pelati 400 g

Paradižnikova mezga 150 g

Čebula 2 kos

Rdeče vino 200 ml (Cabernet Sauvignon)

Mleko 200 ml

Sol 

Poper

Olivno olje

 

Mesni ragu s panceto - recept Kulinastično

Čebulo sesekljamo. Korenje in zeleno narežemo na majhne koščke. Panceto narežemo na manjše trakce.

Mesni ragu s panceto - recept Kulinastično

V posodi segrejemo olivno olje na katerem popražimo čebulo, da postekleni.

Mesni ragu s panceto - recept Kulinastično

Dodamo korenje in zeleno, premešamo ter kuhamo 5 minut.

Mesni ragu s panceto - recept Kulinastično

Dolijemo 100 ml rdečega vina in kuhamo 3 minute, da alkohol izpari.

Mesni ragu s panceto - recept Kulinastično
Mesni ragu s panceto - recept Kulinastično

Dodamo panceto in mleto meso, ki ga s kuhovnico zdrobimo na drobne koščke. Tokrat sem uporabil vrhunsko sveže mleto meso mesarstva Avbelj - www.okusiavbelj.si

Mesni ragu s panceto - recept Kulinastično
Mesni ragu s panceto - recept Kulinastično
Mesni ragu s panceto - recept Kulinastično
Mesni ragu s panceto - recept Kulinastično

Vse skupaj začinimo s soljo in poprom. Ko meso porjavi, dolijemo 100 ml rdečega vina. Premešamo in kuhamo 3 minute, da alkohol izhlapi.

Mesni ragu s panceto - recept Kulinastično
Mesni ragu s panceto - recept Kulinastično
Mesni ragu s panceto - recept Kulinastično

Ko večina tekočine izhlapi dodamo pardižnikovo mezgo in pelate ter premešamo.

Mesni ragu s panceto - recept Kulinastično
Mesni ragu s panceto - recept Kulinastično
Mesni ragu s panceto - recept Kulinastično

Pelate lahko predhodno razrežemo z nožem ali pa jih s kuhovnico razkosamo v posodi. Premešamo in dodamo paradižnikovo pasato.

Mesni ragu s panceto - recept Kulinastično

Dolijemo 1000 ml vode, premešamo in kuhamo 240 minut na zmernem ognju (ragu mora malo brbotati). Po 60 minutah kuhanja preverimo ali je dovolj tekočine. Po potrebi dolijemo še nekaj vode, premešamo in pustimo, da se kuha naprej.

Mesni ragu s panceto - recept Kulinastično

Po 120 minutah preverimo okus in po potrebi dodatno začinimo. 30 minut pred zaključkom kuhanja dolijemo 200 ml mleka in premešamo. Ko je ragu skuhan, ga odstavimo z ognja in ga pustimo nekaj minut, da se umiri. Mesni ragu s panceto lahko postrežemo s testaninami, polento, rižem ali krompirjem.

 

Pa dober tek.

Mesni ragu s panceto - recept Kulinastično
Mesni ragu s panceto - recept Kulinastično

Add comment

Comments

There are no comments yet.