Recept za pripravo šoblja s praženim krompirjem in ocvirki.
Zahtevnost: 1 / Čas trajanja: 30 minut
Za pripravo potrebujemo
Šobelj 430 g - mesarija Avbelj
Krompir 430 g
Čebula 100 g
Ocvirki v svinjski masti 1 žlica - mesarija Avbelj
Sol
Poper
Krompir olupimo, narežemo na manjše koščke in ga uparimo ali skuhamo do mehkega. Čebulo sesekljamo.
V lonec natočimo mlačno vodo v katero dodamo šobelj, ki ga kuhamo 20 minut. Tokrat sem uporabil šobelj mesarije Avbelj.
Med tem, ko se nam kuhata krompir in šobelj, v ponvi popražimo ocvirke v svinjski masti do zlatorjave barve.
Ocvirkom dodamo čebulo, jo začinimo s soljo in poprom ter jo pražimo do zlatorjave barve.
Popraženi čebuli in ocvirkom dodamo kuhan krompir, ki ga s kuhovnico pretlačimo in popražimo toliko, da se rahlo prižge. Pražen krompir prestavimo na servirni krožnik.
Kuhan šobelj rahlo popražimo v isti ponvi in ga dodamo na servirni krožnik. Vse skupaj postrežemo toplo.
Pa dober tek.
Add comment
Comments