Recept za pripravo okusnih mesnih kroglic v paradižnikovi omaki s panceto.
Zahtevnost: 2 / Čas trajanja: 60 minut
Za pripravo potrebujemo
Mleto telečje meso 1000 g (mesarija Avbelj)
Panceta 60 g (mesarija Avbelj)
Paradižnikova pasata 900 g
Riž 120 g
Goveja jušna osnova 600 ml
Čebula 2 kos
Česen 4 stroki
Jajce 2 kos
Peteršilj 50 g
Majaron 2 žlički
Olivno olje
Sol
Poper
Na drobno sesekljamo čebulo, česen in peteršilj ter razžvrkljamo jajci. Panceto narežemo na manjše koščke.
V ponvi segrejemo olje in popražimo eno sesekljano čebulo, da postekleni.
Dodamo riž in ga pražimo, da postekleni.
Dodamo seskljan česen in ga pražimo, da zadiši in nato odstavimo z ognja.
V posodo damo mleto telečje meso in mu dodamo pražene sestavine ter dobro premešamo.
Mesu dodamo razžvkrljani jajci, peteršilj in majaron. Dodamo sol in poper po okusu in ponovno premešamo.
Z vlažnimi rokami oblikujemo mesne kroglice, jih rahlo popražimo z vseh strani in odložimo na pladenj.
V loncu segrejemo olje in popražimo eno sesekljano čebulo ter panceto.
Ko se čebula rahlo obarva v zlatorjavo barvo, dodamo paradižnikovo pasato.
Omako zavremo in jo kuhamo pet minut. Nato prilijemo govejo jušno osnovo, začinimo s soljo in poprom ter ponovno zavremo. Opcijsko lahko dodamo še lovorjev list in žajbelj.
V omako previdno zložimo mesne kroglice in jih rahlo premešamo, da se potopijo.
Pokrijemo s pokrovko in kuhamo 30 minut. Po 30 minutah odstranimo pokrovko in kuhamo še 10 minut, da se omaka zgosti.
Mesne kroglice naložimo na servirni krožnik, jih prelijemo z omako, potresemo s petršiljem in postrežemo toplo. Poleg lahko postrežemo različne vrste prilog (pire krompir, riž, testenine ali svež kruh).
Pa dober tek.
Add comment
Comments