Recept za pripravo govejega mesa na mongolski način z mlado čebulo in sezamom.
Zahtevnost: 2 / Čas trajanja: 30 minut
Za pripravo potrebujemo
Goveje meso 500 g (potrebušina) - mesarija Avbelj
Mlada čebula 3 kos
Koruzni škrob 30 g
Soda bikarbona 1/2 žličke
Česen 3 stroki
Svež ingver 1 žlica
Voda 80 ml
Sojina omaka 60 ml
Rjavi sladkor 55 g
Poper 1/4 žličke
Sol
Olivno olje
Sezamova semena
Ingver olupimo in ga naribamo.
Mlado čebulo narežemo na malo daljše koščke.
Česen sesekljamo na drobno.
Meso predhodno vzamemo iz hladilnika in ga vsaj eno uro pred pečenjem pustimo na sobni temperaturi. Tokrat sem uporabil sveže meso mlade govedine mesarije Avbelj. Predno meso razrežemo, ga temeljito osušimo s papirnato brisačo.
Meso razrežemo na poljubno velike koščke in ga posolimo. Dodamo koruzni škrob in sodo bikarbono ter premešamo.
V ponvi segrejemo olivno olje in meso, v rundah, popražimo do zlato rjave barve. Pečeno meso odložimo na krožnik ali pladenj.
V ponev, v kateri smo pražili meso, dodamo ingver, česen in na kratko popražimo ter dolijemo vodo.
Vse skupaj pokuhamo 3 minute in nato dodamo sojino omako.
Mešanici dodamo poper, premešamo in dodamo rjavi sladkor.
Omako kuhamo, da se zgosti, dodamo popečeno meso in premešamo.
Mesu dodamo narezano mlado čebulo in pražimo 3 minute.
Končano jed preložimo na servirni krožnik, potresemo s sezamovi semeni in postrežemo toplo. Kot prilogo lahko dodamo testenine, riž ali svež kruh.
Pa dober tek.
Add comment
Comments