Preprost recept za pripravo sočnih škampov na buzaro.
Zahtevnost: 2 / Čas trajanja: 40 minut
Za pripravo potrebujemo
Škampi 1500 g
Paradižnik 8 kos oz. 800 g
Paradižnikova pasata 400 ml
Belo vino ( Sivi Pinot ali Chardonnay) 400 ml
Česen 8 strokov
Čebula 2 kos
Krušne drobtine 3 žlice
Petršilj 4 žlice
Poper
Sol
Olivno olje
Škampe pregledamo, jih očistimo nečistoč in jim odstranimo tipalke (brke).
Paradižnik narežemo na drobne kocke. Čebulo in česen narežemo na drobno.
Sesekljamo petršilj in si pripravimo vse potrebno za pripravo kuhanja.
V lonec dodamo olivno olje, in ko se segreje, dodamo čebulo ter jo pražimo, da postekleni. Ko čebula postekleni, dodamo še česen in vse skupaj pražimo, dokler česen ne zadiši.
Ko češen zadiši dodamo polovico sesekljanega petršilja.
Vse skupaj pražimo dve minuti in nato dodamo škampe.
Po dveh minutah dodamo vino, premešamo in kuhamo še pet minut. Občasno premešamo oz. pretresemo.
Po 5 minutah dodamo svež paradižnik narezan na kocke, paradižnikovo pasato in polovico petršilja.
Posodo pretresemo, da se vse sestavine premešajo, pokrijemo s pokrovko in kuhamo 15 minut.
Po 15 minutah dodamo krušne drobtine, premešamo in kuhamo še 5 minut.
Po 5 minutah pripravimo servirni krožnik, nanj naložimo kuhane škampe z omako, dodamo svež bel kruh, posujemo s preostankom petršilja in postrežemo toplo.
Pa dober tek.
Add comment
Comments
To pa moram sprobat👌