Preprost recept za pripravo svežih domačih mlincev.
Zahtevnost: 2 / Čas trajanja: 60 minut
Za pripravo potrebujemo
Bela pšenična moka 600 g (trgovina Hruška)
Kisla smetana 160 g (trgovina Hruška)
Jajca 2 kos (trgovina Hruška)
Zelenjavna jušna osnova 1000 ml
Voda 150 ml
Sol 2 žlički
V posodo damo moko, sol, jajca in kislo smetano. Maso mešamo s kuhinjskim robotom cca. 10 minut in ob tem postopoma dodajamo vodo. Testo lahko zamesimo tudi ročno.
Po 10 minutah testo prestavimo na pomokano delovno površino in oblikujemo hlebček. V kolikor je testo premokro, dodamo moko in gnetemo, da testo postane kompaktno.
Testo nrazrežemo na 4 dele, ki jih razvaljamo na 3 milimetre debele plasti.
V pekač damo papir za peko in nanj naložimo testo, ki ga z vilico prepikamo.
Pečico predhodno segrejemo na 200 stopinj celzija. Pred peko lahko testo poškropimo z vodo, da se med peko bolj napihne. Testo pečemo na ventilacijskem načinu 10 minut. Po 10 minutah testo obrnemo in pečemo še dodatnih 10 minut. Postopek ponovimo za peko preostalega testa.
Pečene mlince odstavimo in počakamo, da se ohladijo ter jih nato nadrobimo v posodo.
V kozici zavremo zelenjavno jušno osnovo in mlince prelijemo, da se prepojijo.
Prepojene mlince odcedimo in jih naložimo na servirni krožnik ter jih postrežemo kot toplo predjed ali prilogo.
Pa dober tek.
Add comment
Comments