Domači mlinci

Published on 13 November 2023 at 11:42
Rating: 5 stars
1 vote
Domači mlinci - recept Kulinastično

Preprost recept za pripravo svežih domačih mlincev.

Zahtevnost: 2 / Čas trajanja: 60 minut 


Za pripravo potrebujemo

Bela pšenična moka 600 g (trgovina Hruška)

Kisla smetana 160 g (trgovina Hruška)

Jajca 2 kos (trgovina Hruška)

Zelenjavna jušna osnova 1000 ml

Voda 150 ml

Sol 2 žlički

 

Domači mlinci - recept Kulinastično

V posodo damo moko, sol, jajca in kislo smetano. Maso mešamo s kuhinjskim robotom cca. 10 minut in ob tem postopoma dodajamo vodo. Testo lahko zamesimo tudi ročno. 

Domači mlinci - recept Kulinastično
Domači mlinci - recept Kulinastično
Domači mlinci - recept Kulinastično
Domači mlinci - recept Kulinastično
Domači mlinci - recept Kulinastično
Domači mlinci - recept Kulinastično
Domači mlinci - recept Kulinastično
Domači mlinci - recept Kulinastično
Domači mlinci - recept Kulinastično

Po 10 minutah testo prestavimo na pomokano delovno površino in oblikujemo hlebček. V kolikor je testo premokro, dodamo moko in gnetemo, da testo postane kompaktno.

Domači mlinci - recept Kulinastično

Testo nrazrežemo na 4 dele, ki jih razvaljamo na 3 milimetre debele plasti.

Domači mlinci - recept Kulinastično
Domači mlinci - recept Kulinastično
Domači mlinci - recept Kulinastično
Domači mlinci - recept Kulinastično

V pekač damo papir za peko in nanj naložimo testo, ki ga z vilico prepikamo.

Domači mlinci - recept Kulinastično
Domači mlinci - recept Kulinastično

Pečico predhodno segrejemo na 200 stopinj celzija. Pred peko lahko testo poškropimo z vodo, da se med peko bolj napihne. Testo pečemo na ventilacijskem načinu 10 minut. Po 10 minutah testo obrnemo in pečemo še dodatnih 10 minut. Postopek ponovimo za peko preostalega testa.

Domači mlinci - recept Kulinastično
Domači mlinci - recept Kulinastično
Domači mlinci - recept Kulinastično

Pečene mlince odstavimo in počakamo, da se ohladijo ter jih nato nadrobimo v posodo.

Domači mlinci - recept Kulinastično

V kozici zavremo zelenjavno jušno osnovo in mlince prelijemo, da se prepojijo.

Domači mlinci - recept Kulinastično
Domači mlinci - recept Kulinastično
Domači mlinci - recept Kulinastično

Prepojene mlince odcedimo in jih naložimo na servirni krožnik ter jih postrežemo kot toplo predjed ali prilogo.

Pa dober tek.

Domači mlinci - recept Kulinastično

Add comment

Comments

There are no comments yet.