Preprost recept za odlično solato iz radiča, krompirja in pečene slanine.
Zahtevnost: 1 / Čas trajanja: 30 minut
Za pripravo potrebujemo
Castelfranco radič 150 g (uporabimo lahko tudi rdeč treviški radič ali regrat)
Krompir 150 g
Pečena slanina 150 g
Bučno olje
Balzamični kis
Sol
Radič operemo in ga z rokami natrgamo na manjše koščke. Krompir in slanino narežemo na koščke.
Krompir uparimo ali ga skuhamo. Med tem damo v ponev pečeno slanino in jo na srednjem ognju počasi pražimo do zlato rjave barve.
Ko je slanina pečena, povišamo jakost ognja, vlijemo 50 ml balzamičnega kisa in takoj pokrijemo s pokrovko. Počakamo, da kis zavre in ugasnemo ogenj.
Ko je krompir skuhan ga damo v posodo, ga rahlo posolimo in čezenj prelijemo slanino v kisu.
Z vilico vse skupaj pretlačimo, da dobimo enakomerno krompirjevo pasto.
Na krompirjevo pasto dodamo radič, ga posolimo in ga prelijemo z balzamičnim kisom in bučnim oljem. Vse skupaj, z rokami, temeljito premešamo. Postrežemo v servirne posodice in postrežemo toplo.
Pa dober tek.
Add comment
Comments