Sočna solata iz motovilca in zelene solate s popečenimi piščančjimi prsi, brokolijem ter jajčevci z jogurtovim prelivom.
Zahtevnost: 1 / Čas trajanja: 30 minut
Motovilec operemo in mu odrežemo spodnji del, da ločimo liste. Zeleno solato operemo in jo natrgamo na manjše kose. Prestavimo v večjo posodo, rahlo posolimo in premešamo.
Jajčevece in brokoli operemo ter narežemo na manjše kose.
Piščančje prsi prav tako narežemo na manjše kose in jih dodamo k jajčevcem in brokoliju. Začinimo s soljo, dodamo eno žlico začimbne mešanice in eno žlico olivnega olja ter temeljito premešamo. Tokrat sem uporabil kakovostno začimbno mešanico za perutnino podjetja Nahrin.
V ponev damo olivno olje in ga segrejemo.
Ko se olje segreje dodamo mešanico zelenjave in mesa ter pražimo do zlato rjave barve. Med praženjem lahko opcijsko dodamo še eno žlico sojine omake.
Med tem, ko pražimo meso in zelenjavo pripravimo jogurtov preliv. V posodico z jogurtom dodamo eno žlico začimbne mešanice in premešamo. Tokrat sem uporabil kakovostno začimbno mešanico za solate podjetja Nahrin.
Dodamo eno žlico balzamičnega kisa in premešamo.
Dodamo še eno žlico bučnega olja in premešamo, da dobimo pripravljen jogurtov preliv.
Na servirni krožnik damo tri žlice jogurtovega preliva na katerega naložimo solatno mešanico (motovilec in zeleno solato).
Na solatno mešanico naložimo pečeno meso in zelenjavo. Prelijemo z jogutovim prelivom, pokapamo z balzamičnim kisom in bučnim olje ter postrežemo toplo.
Pa dober tek.
Add comment
Comments