Preprost recept za pripravo odlične solate iz regrata, pečene slanine in krompirja.
Zahtevnost: 1 / Čas trajanja: 30 minut
Za pripravo potrebujemo
Regrat
Krompir
Pečena slanina
Bučno olje
Balzamični kis
Sol
Kadar sami naberemo regrat, ga je potrebno temeljito očistiti. Regrat namočimo v koritu polnem vode. Regrat dobro pregledamo in odstranimo vse neželjene delce. Nato regrat odstranimo iz vode in odtočimo vodo. To ponovimo tolikokrat, da voda ostane čista, ko odstranimo regrat. Ponavadi ga namočimo 4 do 5 krat.
Krompir narežemo na majhne koščke in ga uparimo ali skuhamo do mehkega.
Pečeno slanino narežemo na manjše kocke in jo popražimo do zlatorjave barve. Pražimo s pokrito pokrovko. Olja ne dodajamo, ker ima slanina dovolj maščobe.
Ko je slanina pečena, povišamo jakost ognja, vlijemo 50 ml balzamičnega kisa in takoj pokrijemo s pokrovko. Počakamo, da kis zavre in ugasnemo ogenj.
Ko je krompir skuhan ga damo v posodo, ga rahlo posolimo in čezenj prelijemo slanino v kisu.
Z vilico vse skupaj pretlačimo, da dobimo enakomerno krompirjevo pasto. Nekaj koščkov krompirja pustimo celih.
Na krompirjevo pasto dodamo regrat, ga posolimo in ga prelijemo z balzamičnim kisom ter bučnim oljem. Vse skupaj, z rokami, temeljito premešamo. Postrežemo v servirne krožnike in postrežemo toplo.
Pa dober tek.
Add comment
Comments