Preprost recept za pripravo domačih testenin.
Zahtevnost: 2 / Čas trajanja: 20 minut
Za pripravo potrebujemo
Jajca 3 kos (na 100 g moke dodamo 1 jajce, kar zadostuje za eno osebo)
Pšenična moka "00" 300 g (lahko jih pripravimo iz drugih mok)
Na delovni površini naredimo kupček iz moke. Z roko naredimo jamico in ubijemo 3 jajca. Testo pa lahko pripravimo tudi v mešalniku.
S prsti ali vilico ražvrkljamo jaca in jim postopoma vmešavamo moko.
Mešamo in potem gnetemo, da dobimo lepo testo in vsa moka izgine. Naredimo majhen hlebček, ga postavimo na pomokano površino, pokrijemo in pustimo počivati 10 minut.
Po 10 minutah hlebček razpolovimo in dobro pomokamo delovno površino, kjer bomo razvaljali testo.
Pomokamo še valjar in razvaljamo testo na tanko.
Razvaljano testo razrežemo na dva trakova. Pomokamo zgornjo plast testa in ga z obeh strani zložimo.
Testo prestavimo na rezalno desko in narežemo na poljubno široke trakove.
Pod trakove porinemo nož, ga na sredini dvignemo in tako razvijemo rezance. Rezance si shranimo v posodo. Lahko si jih shranimo tudi v hladilnik, kjer zdržijo do 3 dni. Rezance skuhamo v dobro osoljeni vreli vodi. Kuhamo jih le dobro minuto in pol.
Pa dober tek.
Add comment
Comments