Recept za klasične italijanske testenine Carbonara.
Zahtevnost: 2 / Čas trajanja: 20 minut
Za pripravo potrebujemo
Testenine Rigatoni 350 g (uporabimo lahko tudi Spaghetti/Spaghettoni/Paccheri)
Guanciale (svinjske ličnice s poprom) 200 g - uporabimo lahko tudi panceto ali pečeno slanino
Jajca 3 kos + 1 (1 jajce na osebo + 1 dodatno jajce za več omake)
Sir Pecorino 200 g
Sir Parmigiano Reggiano 100 g - uporabimo laho tudi sir Grana Padano
Groba sol 1 žlica
Poper
Svinjskim ličnicam odrežemo skorjo in jih narežemo na manjše kose ter naribamo obe vrsti sira.
V lonec nalijemo vodo, dodamo 1 žlico grobe soli in segrejemo do vretja.
Med tem, ko se voda segreva, v posodo ubijemo 4 jajca in jih razžvrkljamo. Dodamo sir Pecorino, ga z metlico temeljito umešamo in dobro popramo ter premešamo.
V ponev dodamo svinjske ličnice in jih na nizkem ognju pražimo do zlato rjave barve.
Ko voda v loncu zavre dodamo testenine in jih kuhamo 10 minut oziroma upoštevamo navodila za pripravo na embalaži.
Ko so testenine kuhane ugasnemo ogenj. V jajčno zmes dodamo eno zajemalko vode v kateri so se kuhale testenine in premešamo z metlico.
Testenine prestavimo direktno iz lonca v ponev, kjer smo pražili svinjske ličnice (s tem v ponev dodamo tudi nekaj vode v kateri so se kuhale testenine). Zalijemo z jajčno maso in na nizkem ognju konstantno mešamo, dokler se jajčna zmes ne zgosti. Testenine Rigatone Carbonara naložimo na krožnik, velikodušno potresemo z ribanim sirom Parmigiano Reggiano in postrežemo takoj.
Pa dober tek.
Add comment
Comments
Vrhunski recept. Hitro, okusno in enostavno :-)