Vege burger

Published on 19 September 2022 at 08:42
Rating: 5 stars
1 vote

Sočen vegeterijanski burger s popečeno čebulo in sirom.

Zahtevnost: 1 / Čas trajanja: 20 minut


Priprava in pečenje vege burgerja

Vege pleskavice iz graha (za en burger cca. 115 g)

Sveže bombetke s sezamom

Na kolutke narezana čebula

Na kolutke narezan paradižnik

Na kolutke narezana kumara

Kremni sir

Kisle kumarice

Čedar sir v lističih

Mešana solata

Majoneza

Kečap

Sol

Poper

 

Za pripravo vege burgerja si pripravimo vse potrebne sestavine in najprej na olju popečemo čebulo in prerezane bombetke z obeh strani. Popečene bombetke si pripravimo na krožnik in jih na spodnji strani namažemo z majonezo ter kečapom, na zgornji strani pa s kremnim sirom.

Na kečap in majonezo naložimo popečeno čebulo, kumare in kisle kumarice.

Vege pleskavice rahlo posolimo, popramo in naoljimo ter jih popečemo v kontaktnem žaru z obeh strani hkrati ali jih popečemo v ponvi (cca. 3 minute).

Ko so pleskavice pečene, na njih naložimo sir in pečemo, da se sir stopi. V ponvi jih pokrijemo s pokrovko.

Vege pleskavico s stopljenim sirom naložimo na bombetko. Preko naložimo paradižnik, ga rahlo posolimo in dodamo še solato.

Pokrijemo z zgornjim delom bombetke. Vege burger damo v postrežno vrečko v katero na sredino zapičimo leseno špiko ali mini leseno viličico. V kolikor tega nimamo, ga postrežemo le na krožniku. Seveda se poleg dobrega vege burgerja prileže hladno pivo.

Pa dober tek.


Add comment

Comments

There are no comments yet.