Sočen vegeterijanski burger s popečeno čebulo in sirom.
Zahtevnost: 1 / Čas trajanja: 20 minut
Priprava in pečenje vege burgerja
Vege pleskavice iz graha (za en burger cca. 115 g)
Sveže bombetke s sezamom
Na kolutke narezana čebula
Na kolutke narezan paradižnik
Na kolutke narezana kumara
Kremni sir
Kisle kumarice
Čedar sir v lističih
Mešana solata
Majoneza
Kečap
Sol
Poper
Za pripravo vege burgerja si pripravimo vse potrebne sestavine in najprej na olju popečemo čebulo in prerezane bombetke z obeh strani. Popečene bombetke si pripravimo na krožnik in jih na spodnji strani namažemo z majonezo ter kečapom, na zgornji strani pa s kremnim sirom.
Na kečap in majonezo naložimo popečeno čebulo, kumare in kisle kumarice.
Vege pleskavice rahlo posolimo, popramo in naoljimo ter jih popečemo v kontaktnem žaru z obeh strani hkrati ali jih popečemo v ponvi (cca. 3 minute).
Ko so pleskavice pečene, na njih naložimo sir in pečemo, da se sir stopi. V ponvi jih pokrijemo s pokrovko.
Vege pleskavico s stopljenim sirom naložimo na bombetko. Preko naložimo paradižnik, ga rahlo posolimo in dodamo še solato.
Pokrijemo z zgornjim delom bombetke. Vege burger damo v postrežno vrečko v katero na sredino zapičimo leseno špiko ali mini leseno viličico. V kolikor tega nimamo, ga postrežemo le na krožniku. Seveda se poleg dobrega vege burgerja prileže hladno pivo.
Pa dober tek.
Add comment
Comments