Enostaven recept za pripravo okusnega sataraša iz čebule, paprike, paradižnika in jajc.
Zahtevnost: 1 / Čas trajanja: 20 minut
Za pripravo potrebujemo
Paradižnik 3 kos
Rdeča paprika 1 kos
Čebula 1 kos
Jajce 2 kos
Peteršilj
Sol
Poper
Olivno olje
Čebulo in peteršilj na drobno sesekljamo. Paradižnike in papriko narežemo na manjše koščke.
V ponvi segrejemo olje in popražimo čebulo. Dodamo paradižnike in papriko ter kuhamo 10 minut oziroma toliko časa, da večina tekočine izhlapi.
Dodamo sol, poper in dve jajci ter premešamo. Kuhamo še 3 minute in konstantno mešamo.
Sataraš naložimo na servirni krožnik, potresemo s peteršiljem in postrežemo toplo. Ob satarašu se najbolj prileže svež kruh.
Pa dober tek.
Add comment
Comments