Nadevane Portobello gobe na žaru

Published on 29 August 2022 at 14:43
Rating: 5 stars
1 vote
Nadevane Portobello gobe na žaru - recept Kulinastično

Recept za pripravo slastnih gob z nadevom iz paradižnika in sira.

Zahtevnost: 2 / Čas trajanja: 60 minut


Za ta recept moramo pripraviti gobe, marinado in nadev.

Priprava Portobello gob

Portobello gobe 250 g

 

Gobam najprej odstranimo stebla in jim z žličko odstranimo vse trosovnice v klobuku. Nato gobe s papirnato brisačko obrišemo z notranje in zunanje strani in tako odstranimo vse neželjene delčke.

Nadevane Portobello gobe na žaru - receptNadevane Portobello gobe na žaru - recept Kulinastično
Nadevane Portobello gobe na žaru - receptNadevane Portobello gobe na žaru - recept Kulinastično
Nadevane Portobello gobe na žaru - receptNadevane Portobello gobe na žaru - recept Kulinastično
Nadevane Portobello gobe na žaru - receptNadevane Portobello gobe na žaru - recept Kulinastično

Za pripravo marinade potrebujemo

Čebula 1 kos

Česen 2 stroka

Rožmarin 1 vejica - lahko dodamo tudi timijan in baziliko

Olivno olje 60 ml

Balzamični kis 30 ml

Sojina omaka 2 žlički

Sol po okusu

Poper po okusu

 

Čebulo nasekljamo na drobno in stisnemo česen. Sesekljamo rožmarin in vse skupaj zalijemo s sojino omako, balzmičnim kisom ter olivnim oljem. Temeljito premešamo, da se vse sestavine povežejo.

Nadevane Portobello gobe na žaru - receptNadevane Portobello gobe na žaru - recept Kulinastično
Nadevane Portobello gobe na žaru - recept Kulinastično

Za pripravo nadeva potrebujemo

Paradižnik 1 kos

Mozzarella sir 125 g

Dimljen sir 50 g

Olivno olje 30 ml

Sojina omaka 1 žlička

Rožmarin 1 vejico

Petršilj manjši šopek

Sok iz polovice limone

Sol po okusu

Poper po okusu

 

Paradižnik razpolovimo in odstranimo vodeni del. Paradižnik in sir razrežemo na majhne kocke. Dodamo še vse ostale sestavine in premešamo.

Nadevane Portobello gobe na žaru - receptNadevane Portobello gobe na žaru - recept Kulinastično
Nadevane Portobello gobe na žaru - receptNadevane Portobello gobe na žaru - recept Kulinastično
Nadevane Portobello gobe na žaru - receptNadevane Portobello gobe na žaru - recept Kulinastično

Ko imamo vse potrebne sestavine pripravljene, na gobe nanesemo marinado in jih pustimo v marinadi 20 minut (ne pustimo dlje, ker potem lahko postanejo zdrizaste). Pred peko marinado odstranimo z gob!

Nadevane Portobello gobe na žaru - recept Kulinastično

Priprava žara in peka gob

 

Žar prižgemo, ga nastavimo na polno jakost in ga premažemo z oljem. Ko se olje segreje, ga obrišemo s papirnato brisačko in žar temeljito očistimo.

Nadevane Portobello gobe na žaru - recept Kulinastično
Nadevane Portobello gobe na žaru - recept Kulinastično
Nadevane Portobello gobe na žaru - receptNadevane Portobello gobe na žaru - recept Kulinastično

Počakamo, da se žar ogreje na primerno temperaturo (glej recept Brancin na žaru), dodamo olje in nanj položimo gobe s spodnjim delom klobuka na ploščo.

Nadevane Portobello gobe na žaru - recept Kulinastično

Po 2 -3 minutah gobe obrnemo in jim dodamo nadev. Gobe pečemo še 2-3 minute in jih nato odstranimo na hladnejši del žara in jih pokrijemo s pokrovko. Počakamo, da se sir še dodatno zmehča in jih postrežemo kot prilogo ali samostojno predjed.

Pa dober tek.

Nadevane Portobello gobe na žaru - receptNadevane Portobello gobe na žaru - recept Kulinastično
Nadevane Portobello gobe na žaru - recept Kulinastično

Add comment

Comments

There are no comments yet.