Recept za pripravo slastnih gob z nadevom iz paradižnika in sira.
Zahtevnost: 2 / Čas trajanja: 60 minut
Za ta recept moramo pripraviti gobe, marinado in nadev.
Priprava Portobello gob
Portobello gobe 250 g
Gobam najprej odstranimo stebla in jim z žličko odstranimo vse trosovnice v klobuku. Nato gobe s papirnato brisačko obrišemo z notranje in zunanje strani in tako odstranimo vse neželjene delčke.
Za pripravo marinade potrebujemo
Čebula 1 kos
Česen 2 stroka
Rožmarin 1 vejica - lahko dodamo tudi timijan in baziliko
Olivno olje 60 ml
Balzamični kis 30 ml
Sojina omaka 2 žlički
Sol po okusu
Poper po okusu
Čebulo nasekljamo na drobno in stisnemo česen. Sesekljamo rožmarin in vse skupaj zalijemo s sojino omako, balzmičnim kisom ter olivnim oljem. Temeljito premešamo, da se vse sestavine povežejo.
Za pripravo nadeva potrebujemo
Paradižnik 1 kos
Mozzarella sir 125 g
Dimljen sir 50 g
Olivno olje 30 ml
Sojina omaka 1 žlička
Rožmarin 1 vejico
Petršilj manjši šopek
Sok iz polovice limone
Sol po okusu
Poper po okusu
Paradižnik razpolovimo in odstranimo vodeni del. Paradižnik in sir razrežemo na majhne kocke. Dodamo še vse ostale sestavine in premešamo.
Ko imamo vse potrebne sestavine pripravljene, na gobe nanesemo marinado in jih pustimo v marinadi 20 minut (ne pustimo dlje, ker potem lahko postanejo zdrizaste). Pred peko marinado odstranimo z gob!
Priprava žara in peka gob
Žar prižgemo, ga nastavimo na polno jakost in ga premažemo z oljem. Ko se olje segreje, ga obrišemo s papirnato brisačko in žar temeljito očistimo.
Počakamo, da se žar ogreje na primerno temperaturo (glej recept Brancin na žaru), dodamo olje in nanj položimo gobe s spodnjim delom klobuka na ploščo.
Po 2 -3 minutah gobe obrnemo in jim dodamo nadev. Gobe pečemo še 2-3 minute in jih nato odstranimo na hladnejši del žara in jih pokrijemo s pokrovko. Počakamo, da se sir še dodatno zmehča in jih postrežemo kot prilogo ali samostojno predjed.
Pa dober tek.
Add comment
Comments