Preprost recept za pripravo sočnih puranjih zrezkov po pariško.
Zahtevnost: 1 / Čas trajanja: 20 minut
Za pripravo potrebujemo
Puranji zrezki
Pšenična moka
Jajca
Olje za cvrtje
Sol
Poper
Zrezke na obeh straneh začinimo s soljo in poprom.
Razžvrkljamo jajca in jih rahlo solimo. Na en krožnik si pripravimo razžvrkljana jajca in na drugi krožnik potresemo moko.
V ponev damo olje za cvrtje in ga segrejemo. Da je olje segreto na pravilni temperaturi preverimo s spodnjim koncem kuhovnice. Ko se pojavijo mehurčki ob kuhovnici, je olje pripravljeno za cvrtje.
Zrezke pomočimo v jajca, potem v moko in ponovno v jajca ter v moko.
Namočene zrezke položimo v vroče olje in jih cvremo na obeh straneh do zlato rjave barve. Ko so ocvrti, jih odstavimo na papirnato brisačko. Postrežemo jih tople s krhljem limone. Ob zrezkih lahko ponudimo tenstan krompir in dušeno zelje (glej recept Dušeno rdeče zelje).
Pa dober tek.
Add comment
Comments