Recept za preprosto sladico, ki nas popelje v otroštvo.
Zahtevnost: 2 / Čas trajanja: 15 minut
Za pripravo potrebujemo
Postan kruh 4 kos (kruh star 4-5 dni)
Jajca 3 kos
Jabolka 3 kos
Kristalni sladkor 40 g
Mleti sladkor 20 g
Cimet v prahu 30 g
Mleko 4 jedilne žlice
Maslo
Olje
Vanilijeva krema - glej recept Vaniljeva krema
Jabolka operemo in narežemo na manjše koščke.
Na ogenj pristavimo ponev in dodamo kristalni sladkor.
Sladkor segrejemo do svetle karamele in dodamo jabolka. Jabolka premešamo, da se glazirajo in dodamo košček masla (če se nam karamela sprime, brez panike, stopila se bo, ko bomo dodali vodo). Vse skupaj premešamo in dodamo pol decilitra vode. Zmanjšamo ogenj in kuhamo toliko časa, da vsa voda izhlapi. Občasno premešamo.
Med tem ko se nam karamelizirajo jabolka v posodo ubijemo jajca, ki jih z metlico premešamo in dodamo cimet. Vse skupaj premešamo, da dobimo enakomerno zmes.
Dodamo še mleko in premešamo.
Ko je zmes premešana na ogenj pristavimo ponev in dodamo olje ter maslo.
Ko se olje in maslo segrejeta, v posodo z mešanico jajc mleka in cimeta pomočimo kos kruha. Kos kruha obrnemo 3 krat in otresemo ob rob posode, da odstranimo odvečno količino zmesi. Namočen kruh v ponvi popečemo do zlato rjave barve in ga odložimo na papiranto brisačko.
Pohane šnite lahko naložimo na krožnik, prekrijemo s karameliziranimi jabolki, dodamo vanilijevo kremo, posujemo z mletim sladkorjem in postrežemo. Lahko pa jih z modelčkom izrežemo in zložimo po sledečem vrstnem redu. Ena plast pohane šnite, ena plast vanilijeve kreme, druga plast pohane šnite, karamelizirana jabolka, potresemo z mletim sladkorjem in postrežemo.
Pa dober tek.
Add comment
Comments